Kkdik Nedir
Yönetmelik amacı; insan ve çevre sağlığını korumak, rekabet ve yenilik arttırılması, maddelerin zararlıklarının değerlendirilmesi ve alternatif yöntemleri belirlemektir.
Yönetmelik amacı; insan ve çevre sağlığını korumak, rekabet ve yenilik arttırılması, maddelerin zararlıklarının değerlendirilmesi ve alternatif yöntemleri belirlemektir.
Kurumsal Sürdürülebilirlik Nedir ve Neden Önemlidir? Kurumsal sürdürülebilirlik, şirketlerin uzun vadeli başarılarını sürdürebilme kapasitesini ifade eder. Bu kapsamlı kavram, ekonomik, çevresel ve sosyal boyutları içerir, şirketlerin sadece finansal performanslarına odaklanmaktan daha fazlasını gerektirir. Ekonomik Boyut Kurumsal sürdürülebilirlik ekonomik başarıyı içerir. Şirketlerin kârlılıklarını artırmalarının yanı sıra, rekabet avantajları elde etmelerini sağlar. Verimliliği artırma çabaları, iş süreçlerini…
Giriş: Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı, endüstriyel işletmeler için hayati bir gerekliliktir. Bu makalede, tehlikeli maddelerin güvenli kullanımı ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmanız için ihtiyacınız olan temel bilgileri sunacağız. Ayrıca, tehlikeli madde güvenlik danışmanlarının işlevlerini ve önemini anlayacaksınız. Sonuç: Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı, işletmelerin çalışanlarının ve çevrenin güvenliğini korumak için kritik bir rol oynar. Bu…
Günümüz endüstriyel dünyasında tehlikeli maddelerin üretimi, taşınması, depolanması ve kullanımı yaygın bir gerçeklik haline gelmiştir. Kimya, petrokimya, enerji, lojistik gibi sektörlerde tehlikeli maddelerin yaygın olarak kullanılması, endüstriyel faaliyetlerin önemli bir parçasını oluştururken, beraberinde ciddi güvenlik endişelerini de getirmektedir. İşte bu noktada, tehlikeli madde güvenlik danışmanlığının rolü büyük bir önem taşımaktadır. Bu makalede, tehlikeli madde güvenlik…
Taşınan yükün riskini ve tehlikesini anlamlandırmak/açıklamak amacıyla 9 farklı tehlikeli madde işareti bulunmaktadır.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 23 Haziran 2017 tarih ve 30105 sayılı Resmi Gazete’de KKDİK Yönetmeliği (Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik) yayımlanmıştır. Bu eğitimin amacı; KKDİK Yönetmeliği süreçlerinde firmaların kendi rollerini ve yükümlülüklerini anlayabilmeleri , yönetmelik gereklilikleri ve kayıt tarihler hakkında bilgi sahibi olunması amaçlanmaktadır. 1.1.2024 tarihinde tamamlanmış olması amaçlanan kayıt sürecinin tam…
2023’ten sonra Güvenlik Bilgi Formu hazırlamaya yetkili tek kişidir. Kdu tarafından kayıt yapılmamış kimyasallar 01.01.2024 tarihi itibariyle imal ve/veya ithal edilemeyecek ve dolayısıyla piyasaya arz edilmeyecektir. KKDİK Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte, Güvenlik Bilgi Formları, Kimyasal Güvelik Raporları, Kimyasal Güvenlik Değerlendirmeleri, kayıt dosyalarının hazırlanması gibi işlemler Kimyasal Değerlendirme Uzmanları (KDU) tarafından yapılacaktır.Buna istinaden KD uzmanı…
Hızlı ve Güvenilir İBYS & HBYS sistemi HEALTHY programı ile sizlere sağlık , iş güvenliği vs. tüm hastane ve osgb firmalarına yazılım desteği
Yazı içeriğimizde kdu yani kimyasal değerlendirme uzmanı olma avantajları nelerdir kısaca özetledik.İçeriğimize göz atarak sizlerde bilgi alabilirsiniz.
İleri düzey excel eğitim kayıtlarımız başlamıştır , sayfa içerisinde eğitim içeriğimize ulaşabilir , kayıt oluşturabilirsiniz.
Teknoloji ilerledikçe hayatımıza daha fazla girmektedir. Buna bağlı olarak yaşadığımız tehlikeler de gider…
Bize Ulaşın.