Adr Tehlikeli Madde Belgelendirme Hizmetleri

adr tehlikeli madde
adr tehlikeli madde

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (adr/tmfb)

TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ(adr) DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGESİNİN 5.MADDESİ GEREĞİNCE;

 Yönetmelik kapsamındaki tehlikeli maddelerden bir takvim yılı içerisinde net elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan;

Dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan veya tank konteyner/taşınabilir tank işletmecisi olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlasıyla iştigal eden işletmeler.

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak zorundadırlar.

Ayrıca; Sınıf 1, Sınıf 6 ve Sınıf 7 kapsamındaki işletmeler, herhangi bir işlem miktarına bağlı olmaksızın Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (adr hizmeti) almak zorundadırlar.

ADR Ambalaj Onay Sertifikası

ADR Bölüm 6.1 ila Bölüm 6.6 arasında belirlenen standartlar Kapsamında sertifikalı ambalaj, IBC veya büyük ambalaj üretimi gerçekleştirmek isteyen işletmeler için TSE veya yetkilendirilmiş kuruluşlardan onay alınması konusunda danışmanlık ve/veya rehberlik yapıyoruz.

Portatif Tank Tasarım Onay Sertifikası

ADR Bölüm 6.7’de belirlenen standartlar kapsamında ADR onaylı portatif tank üretimi gerçekleştirmek isteyen işletmeler için uygun tank seçimi konusunda rehberlik ve/veya danışmanlık hizmeti veriyoruz.

Tank Tipi Onay Sertifikası

Bölüm 6.8’de belirlenen standartlar kapsamında karayolunda taşıması gerçekleştirilen maddelerin ADR onaylı tank/tanker seçimi ve onayı alınması konusunda işletmeler için danışmanlık ve/veya rehberlik hizmeti veriyoruz.

Uygunluk/Araç Onay Belgesi(T9)

ADR Kısım 9’da belirlenen standartlar kapsamında ADR onaylı araçlara TSE’den T9/Pembe şeritli belge almak isteyen firmalar için danışmanlık ve/veya rehberlik hizmeti veriyoruz.
“TMGD MUAFİYET RAPORU İŞLEMLERİ” yazımıza göz atabilirsiniz.

Resmi gazete yayını için tıklayınız..

TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE’nin 5. Maddesine göre; Yönetmelik kapsamındaki tehlikeli maddelerden bir takvim yılı içerisinde net elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan; dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank konteyner/taşınabilir tank işletmecisi olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlasıyla iştigal eden işletmeler, Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak zorundadırlar.

Yine aynı maddenin 2. Fıkrasında; “Sınıf 1, Sınıf 6 ve Sınıf 7 kapsamındaki tehlikeli maddelerle iştigal eden işletmeler, herhangi bir işlem miktarına bağlı olmaksızın, Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak zorundadırlar” ibaresi yer almaktadır.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönerge’nin 12.maddesinin 7.fıkrası uyarınca ;İşletmeler, TMFB kapsamında yapılması gereken iş ve işlemlerinin TMFB veya TMGD muafiyeti içermesi durumunda, faaliyette bulunduğu bölge müdürlüğünün yetki alanındaki her hangi bir TMGDK’dan yılda bir muafiyet durumunu belirten rapor almak zorundadır.

Similar Posts